Basiszorgpad

Wij werken nauw samen met het Verloskundig Samenwerkingsverband(VSV). Het VSV heeft een vaste werkwijze bepaald voor de begeleiding van een zwangerschap: het Basiszorgpad Zwangerschap. 

Dit Basiszorgpad geeft aan welke stappen er worden doorlopen vanaf de eerste termijnecho tot aan de bevalling. Het geeft een overzicht van alle standaard afspraken, onderzoeken en voorlichtingsbijeenkomsten. 

Het Basiszorgpad Zwangerschap is er voor alle zwangeren in de regio. Het kan voorkomen dat het (medisch gezien) noodzakelijk is om het Basiszorgpad aan te passen. Je wordt hier altijd over geïnformeerd en aanpassingen vinden alleen in overleg met jou plaats. 

Naast de controles bij de verloskundige of gynaecoloog, bestaat het Basiszorgpad ook uit de echo-onderzoeken en biedt het 4 voorlichtingsbijeenkomsten. We raden je, zeker als het om je 1e zwangerschap gaat, sterk aan om hier gebruik van te maken want als je beter geïnformeerd bent kun je betere keuzes maken. 

De controlemomenten bij de verloskundige of gynaecoloog volgens het Basiszorgpad zijn; 8/9 wkn - 11 wkn - 17 wkn - 25 wkn - 30 wkn - 33 wkn - 36 wkn - 38 wkn - 40 wkn - 41 wkn.

Bij elke controle meten we jouw bloeddruk, voelen we naar de groei van de buik en luisteren we naar het hartje van de baby.

Daarnaast zullen we regelmatig uitleg geven over onder andere onderzoeken, voeding en de bevalling. En natuurlijk kun je met al je vragen, zorgen en onzekerheden bij ons terecht. Tip: schrijf je vragen op, zodat je ze niet vergeet te stellen als je op controle komt! De eerste controle duurt ongeveer 45 minuten, de 2e en 3e en 33 weken controle meestal 30 minuten, alle andere controles duren vijftien minuten. Waar nodig plannen we natuurlijk extra tijd of extra controles in.

Vind je de tijd tussen de controles te lang of wil je graag een keer extra komen om het hartje te luisteren? Geef dit dan aan of bel/mail gerust om een extra afspraak in te plannen.

Hartjesspreekuur

Ben je tussen de 13 en 24 weken zwanger? Dan mag je altijd extra komen om het hartje te komen luisteren als je dat fijn vindt. Ivm Corona is er momenteel geen hartjesspreekuur, maar wordt dit tussendoor ingepland door de assistente. Je kan hiervoor bellen of mailen om een afspraak te maken

Echo en verdere controles

Na de eerste controle krijg je, indien nodig, een echo om de uitgerekende datum vast te stellen. Ben je zwanger door IUI, ICSI of IVF, dan wordt de uitgerekende datum berekend op basis van de inseminatiedatum.

Voor informatie over de echo's vind je onder Echo en prenatale screening

Alle verloskundigen
Het is de bedoeling dat je ons allemaal een aantal keer hebt gezien in je zwangerschap, zodat er geen onbekende verloskundige bij je bevalling is. Van onze kant vinden wij het ook prettig om alle zwangere dames en partner te leren kennen en de verantwoordelijkheid over de zwangerschap samen te dragen.

Verloskundigenpraktijk Noordwijk & Noordwijkerhout

Westeinde 94
2211 XS Noordwijkerhout
Telefoon: 071-3617777
info@verloskundigen-noordwijk.nl

Meer informatie, wij helpen je graag verder!
Neem contact met ons op Schrijf je in