Anticonceptievoorlichting door de verloskundige

De verloskundigen van praktijk Noordwijk –Noordwijkerhout zijn ook bevoegd om zwangeren en kraamvrouwen te informeren over anticonceptie. Rond 36 weken zwangerschap geven we onze zwangeren tijdens het spreekuur informatie over de soorten anticonceptie. Bij het afsluiten van de kraamweek komen we hier op terug.  Het is mogelijk om je nacontrole te combineren met een anticonceptieconsult.

Tijdens dit consult worden je wensen van anticonceptie besproken en bekeken wat kan en mag . Samen met de verloskundige kom je zo  tot een methode die het best bij je past. De voorgeschreven anticonceptie haal je met een recept bij de apotheek op. Na het voorschrijven van deze anticonceptie wordt er een telefonisch consult  ingepland om je vragen en de tevredenheid van de anticonceptie te bespreken. Gangbaar is om dit gesprek na drie maanden te doen dan heb je voldoende gelegenheid gehad om aan de soort anticonceptie wennen. Ook zijn dan de eventuele bijwerkingen van het begin dan meestal weer voorbij. 

Anticonceptie na de bevalling

Rond 6 weken na de bevalling kom je op nacontrole bij je verloskundige. Als je graag een anticonceptie advies wilt, kun je dit bij het maken van de nacontrole afspraak aangeven. Wij plaatsen op de spiralen en de  implanon. We  versturen dan het recept naar de apotheek en maken een afspraak voor het plaatsen op de praktijk. 

Meer informatie kun je vinden op anticonceptie.nl

Verloskundigenpraktijk Noordwijk & Noordwijkerhout

Westeinde 94
2211 XS Noordwijkerhout
Telefoon: 071-3617777
info@verloskundigen-noordwijk.nl

Meer informatie, wij helpen je graag verder!
Neem contact met ons op Schrijf je in