Als je het leuk vindt, kun je een zwangerschapscursus volgen. Er is veel aanbod in de regio, dus kijk hieronder gerust eens rond wat jou aanspreekt.

Je vindt een korte uitleg over de meest bekende cursussen. Andere cursussen kun je vinden bij onze links. Sommige cursussen starten vroeg in de zwangerschap of zitten snel vol. Geef je rond zestien weken zwangerschap al op! Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) een zwangerschapscursus.

Moreformoms zwangerschapsgym

Moreformoms biedt verschillende zwangerschapstrainingen die grotendeels gebaseerd zijn op het YVLO-ZwangerFit® principe. De training is in 2012 ooit opgezet in samenwerking met onze praktijk en gespecialiseerde en geregistreerde (bekken) fysiotherapeuten, waaronder PelviPlus. Ze werken sinds een aantal jaar met een ervaren en deskundig team van gepassioneerde trainsters.

Moreformoms was voorheen ZwangerFit wat werd gegeven in de Leeuwenhorst, trainster Sandra van der Meer is met Moreformoms voor zichzelf verder gegaan en kan nu een breder aanbod aan cursussen bieden.  De cursussen worden gegeven in zalencentrum de Maasgaarde in Noordwijkerhout.

 

 

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een speciale vorm van yoga. Yoga gaat uit van de verbondenheid tussen lichaam en bewustzijn. Je leert je bewust te ontspannen en hoe dit samenhangt met je ademhaling. Ook doe je oefeningen om je spieren soepel en sterk te maken voor de bevalling. Je krijgt vertrouwen in je lichaam en komt in contact met je innerlijke kracht. Ook worden er ademtechnieken geleerd voor tijdens de bevalling. Zwangerschapsyoga kan bij in Noordwijk bij YogaNoordwijk ,Yoga Centrum VoorhoutYogaswings in Katwijk en het kan ook online via www.onlineyoga.nl

 

Bellybuddy

Marieke van de Plaat biedt verschillende soorten begeleiding, waaronder hypnobirthing, een eendaagse cursus of een opfriscursus.

Je kunt bij BellyBuddy terecht voor...‚ÄčDe wereld van zwangerschap en geboorte kent ontelbaar veel mogelijkheden, wensen en overtuigingen. Het is een vreugdevolle en ook een spannende periode in je leven. Als voormalig verloskundige heb ik de oerkracht in de vrouw gezien, de kracht van ontspanning en het belang van je gesteund voelen door de mensen om je heen. De vrouw, de baby,de partner, de situatie, eerdere ervaringen en overtuigingen; allemaal hebben ze op hun eigen manier invloed op het geboorteproces. En na de geboorte staat je leven ineens volledig in het teken van de baby. Wat doet dit alles met jou en je (nieuwe) rol als ouder. Laat mij je helpen je voor te bereiden op dit bijzondere life-event. 

 

Mensendieck

Mensendieck is een manier van oefenen die je leert beter te bewegen. Door een betere lichaamshouding beweeg je effectiever en dit maakt je bewust van je eigen gewoontes en houdingen. Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam nogal en onbewust ook jouw houding en spiergebruik. Hierdoor krijg je soms last van spieren en gewrichten in bijvoorbeeld bekken, rug, schouders en nek. Bovendien werk je aan het behoud van je conditie waardoor de kans op klachten vermindert en je vaak sneller herstelt van de bevalling.  Je krijgt ook uitleg over de bevalling zelf. Karin Scheepstra geeft de lessen in Noordwijkerhout. Meer informatie vind je op Mensendieck Bollenstreek.

Pilates

Pilates is een fitnesssysteem gebaseerd op principes als concentratie, ademhaling, controle en ontspanning. Het gaat er niet om wat en hoeveel je doet, maar hoe je het doet en hoe je je eigen lichaam beweegt en voelt. Zwangerschapspilates geeft je een goed besef van en controle over je eigen lichaam. Hierdoor blijf je tijdens je zwangerschap actief en na de bevalling herstel je sneller. Je oefent balans, stabiliteit, een goede houding, het verstevigen en bewust gebruiken van spieren, ademhaling en ontspanning. Natuurlijk ontvang je ook informatie over de zwangerschap en bevalling.

Online cursus

Online cursus: Op Eigen Wijze bevallen

In deze online cursus leer je hoe je je fysiek, emotioneel en mentaal kunt voorbereiden op de bevalling. De informatie, oefeningen, meditaties en filmpjes brengen je van spanning naar ontspanning, van angst naar vertrouwen.

"Als je angst vermindert en vertrouwen vergroot,

 ontstaat er ruimte voor je Eigen Wijsheid

en een welkom aan het nieuwe leven".

Marjolein Smit

Kijk voor meer info op http://www.eigenwijzezwangerschap.nl

 

Hypnobirthing

De naam HypnoBirthing doet wellicht wat zweverig aan, maar de cursus zelf is dat allerminst.

HypnoBirthing is een hele praktische en doelgerichte methode om jezelf in een staat van heerlijke diepe ontspanning en focus te brengen. Je kan het nog het beste vergelijken met dagdromen of helemaal opgaan in een goed boek; je bent gefocust, bewust en alert, maar je lichaam en geest zijn ondertussen rustig en ontspannen. De ideale staat van zijn voor een bevalling!

In de cursus HypnoBirthing leer je jezelf bewust in die staat te brengen. Hiervoor gebruiken we muziek, affirmaties, massages, en ademhalings- en visualisatietechnieken, die je aanleert in de cursus en waar je thuis verder mee aan de slag kan. Ook je (geboorte)partner speelt hierin een grote rol.

De oefeningen zijn leuk en eenvoudig en helpen je om je op een positieve en prettige manier voor te bereiden op je bevalling. In de loop van de cursus (her)programmeer je als het ware je onderbewustzijn. Zo creeër je een positieve geboorteverwachting en ga je vol vertrouwen je bevalling tegemoet!

Meer informatie en data van cursussen in de buurt kun je vinden op doula-geboortebegeleiding.nl en hypnobirthing Nederland

 

FITstart(starten met trainen na de bevalling)

Veel moeders ervaren het starten met sporten na een of meerdere zwangerschappen vaak als een drempel. Je voelt je niet meer helemaal thuis in je vertrouwde sportomgeving (sportclub, sportschool, individuele sporten). Of je hebt je juist voorgenomen na de zwangerschap eindelijk echt te starten met sporten, maar vindt het lastig om te bepalen waar te beginnen. Als ervaringsdeskundige met 3 jonge kids (en als sportinstructrice) herken ik dit maar al te goed en daarom wil ik me graag inzetten om jou te helpen met een opstart!

We gaan 10 lessen ‘back to basic’ met een vaste groep! In een wekelijkse bodyshapeles werken we samen aan de opbouw van je (spier-)conditie  en leer je waar de komende tijd je aandachtspunten liggen tijdens het sporten. Het doel is om na les 10 met een goede basisconditie en zelfvertrouwen je beoogde sportactiviteiten weer op te pakken zonder dat je het gevoel hebt niet goed mee te kunnen komen. Via FITstart vind je meer informatie. Voor vragen neem gerust contact op en vraag naar Sandra.

Mom in Balance

Een workout waarmee je fit, sterk en energiek blijft tijdens de zwangerschap. Alle lessen worden in de buitenlucht gegeven op verschillende locaties in Nederland. Hier in de buurt worden er lessen in de duinen in Noordwijk. Meer informatie vind je op de website.

 

EHBO voor baby's en kinderen 

Een ongeluk zit in een klein hoekje dus in dat geval is het handig als je weet wat je moet doen. Dit leer je bij een EHBO cursus voor baby's en kinderen. Deze wordt ook vaak vergoed door de zorgverzekering.

Deze kun je bijvoorbeeld volgen bij Savitae

Als je je via deze link aanmeldt dan krijg je €10,- korting op de cursus: Savitae

Verloskundigenpraktijk Noordwijk & Noordwijkerhout

Westeinde 94
2211 XS Noordwijkerhout
Telefoon: 071-3617777
info@verloskundigen-noordwijk.nl

Meer informatie, wij helpen je graag verder!
Neem contact met ons op Schrijf je in