Spoedsituatie, bel 071 36 177 77
Spoedsituatie, bel 071 36 177 77

Zwangerschapscursussen

Een cursus kan een goede manier zijn om je voor te bereiden op de bevalling.

Als je het leuk vindt dan kun je een zwangerschapscursus volgen, welke cursus is afhankelijk van waar je wensen liggen: wil je graag in beweging en conditie blijven, wil je informatie of gaat het meer om de ademhalings- of ontspanningsoefeningen. Daarnaast kan het leuk zijn om ervaringen en verhalen uit te wisselen met andere zwangere vrouwen. 

Je vindt hier een korte uitleg over de cursussen in de regio. Sommige cursussen starten vroeg in de zwangerschap of zitten snel vol. Geef je rond zestien weken zwangerschap al op! Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) een zwangerschapscursus, afhankelijk van je polis.

More for Moms zwangerschapsgym

Moreformoms biedt verschillende trainingen (zowel voor- als na de bevalling) die grotendeels gebaseerd zijn op het YVLO-ZwangerFit® principe. De training is in 2012 ooit opgezet in samenwerking met onze praktijk en gespecialiseerde en geregistreerde (bekken) fysiotherapeuten, waaronder PelviPlus. Ze werken sinds een aantal jaar met een ervaren en deskundig team van gepassioneerde trainsters.

Moreformoms was voorheen ZwangerFit wat werd gegeven in de Leeuwenhorst, trainster Sandra van der Meer is met Moreformoms voor zichzelf verder gegaan en kan nu een breder aanbod aan cursussen bieden.  De cursussen worden gegeven in zalencentrum de Maasgaarde in Noordwijkerhout.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een speciale vorm van yoga. Yoga gaat uit van de verbondenheid tussen lichaam en bewustzijn. Je leert je bewust te ontspannen en hoe dit samenhangt met je ademhaling. Ook doe je oefeningen om je spieren soepel en sterk te maken voor de bevalling. Je krijgt vertrouwen in je lichaam en komt in contact met je innerlijke kracht. Ook worden er ademtechnieken geleerd voor tijdens de bevalling. Zwangerschapsyoga kan bij Yoga Centrum VoorhoutYogaswings in Katwijk en het kan ook online via www.onlineyoga.nl

Bellybuddy

Marieke van de Plaat biedt verschillende soorten begeleiding, waaronder hypnobirthing, een eendaagse cursus of een opfriscursus via Bellybuddy

Mensendieck

Mensendieck is een manier van oefenen die je leert beter te bewegen. Door een betere lichaamshouding beweeg je effectiever en dit maakt je bewust van je eigen gewoontes en houdingen. Je krijgt ook uitleg over de bevalling zelf. Karin Scheepstra geeft de lessen in Noordwijkerhout. Meer informatie vind je op Mensendieck Bollenstreek.

Hypnobirthing

De naam HypnoBirthing doet wellicht wat zweverig aan, maar de cursus zelf is dat allerminst. HypnoBirthing is een hele praktische en doelgerichte methode om jezelf in een staat van heerlijke diepe ontspanning en focus te brengen. Je kan het nog het beste vergelijken met dagdromen of helemaal opgaan in een goed boek; je bent gefocust, bewust en alert, maar je lichaam en geest zijn ondertussen rustig en ontspannen. De ideale staat van zijn voor een bevalling! Meer informatie en data van cursussen in de buurt kun je vinden op hypnobirthing Nederland doulapraktijkpriesterdoula-geboortebegeleiding.nl, Birth&Balance

Mom in Balance

Een workout waarmee je fit, sterk en energiek blijft tijdens de zwangerschap. Alle lessen worden in de buitenlucht gegeven op verschillende locaties in Nederland. Hier in de buurt worden er lessen gegeven bij locatie klimbos / nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Meer informatie vind je op de website.

Online cursus

Online cursus: Op Eigen Wijze bevallen. In deze online cursus leer je hoe je je fysiek, emotioneel en mentaal kunt voorbereiden op de bevalling. De informatie, oefeningen, meditaties en filmpjes brengen je van spanning naar ontspanning, van angst naar vertrouwen. Kijk voor meer info op eigenwijzezwangerschap.nl

Andere tips

Cursus relaxt bevallen
Bewust geboren
Bevallen als een baas

Ben je zwanger?

Schrijf je in en wij begeleiden je van begin tot eind

Schrijf je hier in