Spoedsituatie, bel 071 36 177 77
Spoedsituatie, bel 071 36 177 77

Zwangerschapscursussen

Een cursus kan een goede manier zijn om je voor te bereiden op de bevalling.

Als je het leuk vindt dan kun je een zwangerschapscursus volgen, welke cursus is afhankelijk van waar je wensen liggen: wil je graag in beweging en conditie blijven, wil je informatie of gaat het meer om de ademhalings- of ontspanningsoefeningen. Daarnaast kan het leuk zijn om ervaringen en verhalen uit te wisselen met andere zwangere vrouwen. 

Je vindt hier een korte uitleg over de cursussen in de regio. Sommige cursussen starten vroeg in de zwangerschap of zitten snel vol. Geef je rond zestien weken zwangerschap al op! Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) een zwangerschapscursus, afhankelijk van je polis.

NIEUW: Eéndaagse zwangerschapscursus

In 2023 zijn we gestart met een nieuwe cursus op onze praktijk, die wordt gegeven door zwangerschapsdocent Willemieke Priester. In een groep van maximaal 6 koppels krijgen jullie in één dag alle informatie die je nodig hebt en wilt weten voor en over de bevalling. In de cursusdag komen onder andere de fases van de bevalling, ontspannen; waarom en hoe, bevallingshoudingen en het omgaan met baringspijn aan bod en krijg je praktische tips en handvatten. Willemieke geeft een soortgelijke cursus al langer op andere locaties en is zowel zwangerschapsdocente als doula. Ze heeft jarenlang ervaring in de geboortezorg en  wij kennen haar als een warme, betrokken, nuchtere en eerlijke vrouw met hart voor haar vak. De cursus vindt plaats bij ons op de praktijk en duurt van 10.00u tot 16.00u, inclusief koffie/thee en een uitgebreide gezonde lunch.

Kosten: €185,- per stel
Data (iedere laatste vrijdag van de maand):

2024

  • 29 maart
  • 26 april
  • 31 mei
  • 28 juni
  • 18 juli (dit is een donderdag ivm schoolvakantie)
  • 30 augustus

Aanmelden via info@verloskundigen-noordwijk.nl met vermelding van de datum waarop jullie willen deelnemen.
 

More for Moms zwangerschapsgym

Moreformoms biedt verschillende trainingen (zowel voor- als na de bevalling) die grotendeels gebaseerd zijn op het YVLO-ZwangerFit® principe. De training is in 2012 ooit opgezet in samenwerking met onze praktijk en gespecialiseerde en geregistreerde (bekken) fysiotherapeuten, waaronder PelviPlus. Ze werken sinds een aantal jaar met een ervaren en deskundig team van gepassioneerde trainsters.

Moreformoms was voorheen ZwangerFit wat werd gegeven in de Leeuwenhorst, trainster Sandra van der Meer is met Moreformoms voor zichzelf verder gegaan en kan nu een breder aanbod aan cursussen bieden.  De cursussen worden gegeven in zalencentrum de Maasgaarde in Noordwijkerhout.

Mom in Balance

Een workout waarmee je fit, sterk en energiek blijft tijdens de zwangerschap. Alle lessen worden in de buitenlucht gegeven op verschillende locaties in Nederland. Hier in de buurt worden er lessen gegeven bij locatie klimbos / nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Meer informatie vind je op de website.

 

Bevalwijzer

Zwangerschapscursussen gegeven door verloskundigen, waarbij jullie op nuchtere wijze, met gevoel voor humor, worden voorbereid op de bevalling. Ze bieden verschillende cursussen aan, zowel fysiek als online. Meer informatie over data en locaties vind je op Bevalwijzer

Zwangerschapsyoga

Momenteel is er helaas geen zwangerschapsyoga in Noordwijk, wel zijn er online yogacursussen verkrijgbaar via yogaswings.nl of  yogaonline.nl

 

Mensendieck

Mensendieck is een manier van oefenen die je leert beter te bewegen. Door een betere lichaamshouding beweeg je effectiever en dit maakt je bewust van je eigen gewoontes en houdingen. Je krijgt ook uitleg over de bevalling zelf. Karin Scheepstra geeft de lessen in Noordwijkerhout. Meer informatie vind je op Mensendieck Bollenstreek.

Hypnobirthing

De naam HypnoBirthing doet wellicht wat zweverig aan, maar de cursus zelf is dat allerminst. HypnoBirthing is een hele praktische en doelgerichte methode om jezelf in een staat van heerlijke diepe ontspanning en focus te brengen. Je kan het nog het beste vergelijken met dagdromen of helemaal opgaan in een goed boek; je bent gefocust, bewust en alert, maar je lichaam en geest zijn ondertussen rustig en ontspannen. De ideale staat van zijn voor een bevalling! Meer informatie en data van cursussen in de buurt kun je vinden op hypnobirthing Nederland doulapraktijkpriesterdoula-geboortebegeleiding.nl, Birth&Balance

Online cursus

Online cursus: Op Eigen Wijze bevallen. In deze online cursus leer je hoe je je fysiek, emotioneel en mentaal kunt voorbereiden op de bevalling. De informatie, oefeningen, meditaties en filmpjes brengen je van spanning naar ontspanning, van angst naar vertrouwen. Kijk voor meer info op eigenwijzezwangerschap.nl

Andere tips

Cursus relaxt bevallen
Bewust geboren

Ben je zwanger?

Schrijf je in en wij begeleiden je van begin tot eind

Schrijf je hier in