Sinds corona zijn de voorlichtingsbijeenkomsten vervangen door een online versie of door een voorlichtingsfilm. Voorlopig zal dit nog zo blijven maar mocht de voorlichting weer op locatie gegeven worden, dan zullen we dat laten weten.

 

In de regio worden voorlichtingsbijeenkomsten gehouden over verschillende onderwerpen. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met alle verloskundige praktijken in de regio, de verschillende kraamzorgorganisaties, lactatiekundigen, Centrum voor Jeugd en Gezin en het GHL.

Deze voorlichtingsbijeenkomsten zijn bedoeld voor jou én voor je partner. Zodat jullie samen goed geïnformeerd en goed voorbereid zijn. Er zijn geen kosten verbonden aan de voorlichtingsbijeenkomsten.

Je kunt jezelf per bijeenkomst opgeven. De bijeenkomsten zijn opgezet met verschillende thema’s voor verschillende momenten in je zwangerschap:

 • ‘Ouderschap en hechting met je baby’ bij 24 weken (CJG)
 • ‘Pijnbeleving’ bij 28 weken (GHL)
 • ‘De bevalling en kraamtijd’ bij 32 weken (verloskundig zorgverlener)
 • ‘Voeding voor de pasgeborene’ bij 34 weken (lactatiekundige)

 

Voorlichtingsbijeenkomst ‘Ouderschap en hechting met je baby’

 

Het CJG organiseert in samenwerking met Geboortezorg Leiden e.o. deze themabijeenkomst over ouderschap en hechting voor zwangere vrouwen en hun partner.

Tijdens deze bijeenkomst zal de jeugdverpleegkundige van het CJG alles vertellen over de verandering die ouderschap met zich meebrengt, het belang van contact met je baby en hoe jullie je zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op het ouderschap. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Ouderschap begint voor de geboorte
 • Ruimte maken voor veranderingen
 • Verwachtingen over het ouderschap en jullie baby
 • Leer je baby voor de geboorte kennen
 • Leer je baby na de geboorte nog beter kennen
 • Hechting

Op de website van het CJG kun je je opgeven voor deze bijeenkomst. AANMELDEN

Mocht er geen plek zijn, meld je dan aan voor de wachtlijst door te mailen naar info@​cjgcursus.nl ; als er veel mensen op de wachtlijst staan wordt er een extra avond ingepland.

Voorlichtingsbijeenkomst ‘Pijnbeleving’ en rondleiding GeboorteHuis Leiden

 

Tijdens deze bijeenkomst wordt er uitleg gegeven over verschillende onderwerpen met betrekking tot (omgaan met) baringspijn, pijnbeleving en pijnstilling. 

In plaats van de bijeenkomst kun je hier een filmpje kijken over de voorlichting: Film Voorlichting Pijnbeleving

De rondleiding in het GeboorteHuis Leiden wordt om organisatorische redenen momenteel helaas niet meer gegeven. Wel kun je hier een digitale rondleiding bekijken.   

 

Voorlichtingsbijeenkomst ‘De bevalling en kraamtijd’

 

Een verloskundige uit de regio vertelt op de film van de voorlichtingsbijeenkomst De bevalling en kraamtijd meer over het verloop van de bevalling, de plaats van de bevalling en de zorgverleners die je tegen kunt komen. Er wordt ook informatie gegeven over wat je in de kraamtijd kunt verwachten. 

Deze bijeenkomst is een belangrijk onderdeel om je goed voor te bereiden op de bevalling, voor jou en voor je partner. 


De voorlichtingsfilm kun je hier bekijken: Film voorlichting Bevalling en kraamtijd

 

Voorlichtingsbijeenkomst ‘Voeding voor de pasgeborene’

 

Zowel als je borst- als flesvoeding wil gaan geven is het handig en belangrijk om te weten hoe het werkt en wat je kan verwachten. Hoe moet je aanleggen, hoe vaak mag/ moet je baby drinken, hoe maak je een fles klaar en hoeveel voeding heeft je kindje de eerste dagen nodig? Dit soort onderwerpen komen allemaal aan bod in deze voorlichtingsbijeenkomst. 

Lactatiekundige Patricia Knook geeft maandelijks een online bijeenkomst over vragen rondom borst- en kunstvoeding. Dit is geen vooropgezette cursus, maar wordt gebaseerd op vragen van jullie en de andere deelnemers. Hierdoor is de avond informatiever maar natuurlijk zorgt Patricia ervoor dat alle basis- en belangrijke informatie aan bod komt. 

De avond duurt van 19.30- 21.30u en vindt plaats via ZOOM. 

De data voor 2022 zijn:

 • Woensdag 22 juni -> deze is verplaatst naar woensdag 29 juni!
 • Woensdag 20 juli
 • Woensdag 24 augustus
 • Woensdag 28 september
 • Woensdag 26 oktober
 • Woensdag 23 november
 • Woensdag 21 december

 

Aanmelden

Aanmelden kan via info@verloskundigen-noordwijk.nl, graag met vermelding van je naam en de datum waarvoor je je wilt aanmelden.

Je krijgt dan van tevoren een link om je aan te melden.

 

 

 

 

 

Verloskundigenpraktijk Noordwijk & Noordwijkerhout

Westeinde 94
2211 XS Noordwijkerhout
Telefoon: 071-3617777
info@verloskundigen-noordwijk.nl

Meer informatie, wij helpen je graag verder!
Neem contact met ons op Schrijf je in