Voorlichtingsbijeenkomsten

In de regio worden voorlichtingsbijeenkomsten gehouden over verschillende onderwerpen. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met alle verloskundige praktijken in de regio, de verschillende kraamzorgorganisaties, lactatiekundigen, Centrum voor Jeugd en Gezin en het GHL.

Deze voorlichtingsbijeenkomsten zijn bedoeld voor jou én voor je partner. Zodat jullie samen goed geïnformeerd en goed voorbereid zijn. Er zijn geen kosten verbonden aan de voorlichtingsbijeenkomsten.

Je kunt jezelf per bijeenkomst opgeven. De bijeenkomsten zijn opgezet met verschillende thema’s voor verschillende momenten in je zwangerschap:

‘Ouderschap en hechting met je baby’ bij 24 weken (CJG)
‘Pijnbeleving’ bij 28 weken (GHL)
‘De bevalling en kraamtijd’ bij 32 weken (verloskundig zorgverlener)
‘Voeding voor de pasgeborene’ bij 34 weken (lactatiekundige)

 

Voorlichtingsbijeenkomst ‘Ouderschap en hechting met je baby’

Het CJG organiseert in samenwerking met Geboortezorg Leiden e.o. deze themabijeenkomst over ouderschap en hechting voor zwangere vrouwen en hun partner.

Tijdens deze bijeenkomst zal de jeugdverpleegkundige van het CJG alles vertellen over de verandering die ouderschap met zich meebrengt, het belang van contact met je baby en hoe jullie je zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op het ouderschap. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Ouderschap begint voor de geboorte
 • Ruimte maken voor veranderingen
 • Verwachtingen over het ouderschap en jullie baby
 • Leer je baby voor de geboorte kennen
 • Leer je baby na de geboorte nog beter kennen
 • Hechting

Op de website van het CJG kun je je opgeven voor deze bijeenkomst. Is een bijeenkomst vol op de gewenste locatie, dan kan je uitwijken naar een andere locatie. Er wordt momenteel gekeken om meer bijeenkomsten in te plannen. Excuses voor dit ongemak.

Voorlichtingsbijeenkomst ‘Pijnbeleving’ en rondleiding GeboorteHuis Leiden

Tijdens deze bijeenkomst wordt er uitleg gegeven over verschillende onderwerpen met betrekking tot (omgaan met) baringspijn, pijnbeleving en pijnstilling. Het programma is interactief en er is ruimte voor vragen en persoonlijke inbreng. Als u uw partner (of iemand anders ) mee wil nemen naar de voorlichtingsbijeenkomst is diegene van harte welkom.

De bijeenkomst wordt gegeven in het GHL. Je kunt jou en je partner hier opgeven voor de bijeenkomst.

Rondleiding in het GeboorteHuis Leiden

De rondleiding in het GeboorteHuis Leiden wordt om organisatorische redenen momenteel helaas niet meer gegeven. Wel kun je hier een digitale rondleiding bekijken. Ga je naar de voorlichtingsbijeenkomst ‘Pijnbeleving’, dan kun je na afloop met een korte rondleiding mee. Je hoeft je dan niet apart op te geven.  

Voorlichtingsbijeenkomst ‘De bevalling en kraamtijd’

Je eigen verloskundig zorgverlener (ziekenhuis of praktijk) vertelt je op de voorlichtingsbijeenkomst De bevalling en kraamtijd meer over het verloop van de bevalling, de plaats van de bevalling en de zorgverleners die je tegen kunt komen. Er wordt ook informatie gegeven over wat je in de kraamtijd kunt verwachten. En natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen. 

Deze bijeenkomst is een belangrijk onderdeel om je goed voor te bereiden op de bevalling, voor jou en voor je partner. 


Data 2019

Vanaf januari zullen de voorlichtingsbijeenkomsten 'De bevalling en de kraamtijd' gegeven worden bij ons op de praktijk, Westeinde 94, Noordwijkerhout.

Tijd: 19.30u, inloop vanaf 19.15u. De avond duurt ongeveer 1,5 uur en wordt gegeven door een van de verloskundigen.

Data:

 • Maandag 9 september
 • Donderdag 17 oktober
 • Dinsdag 12 november
 • Woensdag 11 december
Aanmelden kan via info@verloskundigen-noordwijk.nl. Graag vermelden op welke datum je wilt komen en met hoeveel personen.
 

Voorlichtingsbijeenkomst ‘Voeding voor de pasgeborene’

Vanaf januari 2019 starten we met deze voorlichtingsbijeenkomst op onze praktijk! 

Zowel als je borst- als flesvoeding wil gaan geven is het handig en belangrijk om te weten hoe het werkt en wat je kan verwachten. Hoe moet je aanleggen, hoe vaak mag/ moet je baby drinken, hoe maak je een fles klaar en hoeveel voeding heeft je kindje de eerste dagen nodig? Dit soort onderwerpen komen allemaal aan bod in deze voorlichtingsbijeenkomst. 

Data

 

 • Zaterdag 7 september VOL
 • Zaterdag 12 oktober
 • Zaterdag 9 november
 • Zaterdag 7 december

Tijd: 15.00-17.00u

Adres: Verloskundigenpraktijk Noordwijk-Noordwijkerhout, Westeinde 94, Noordwijkerhout

Deze voorlichtingsbijeenkomst wordt gegeven door Patricia Knook, lactatiekundige

Aanmelden kan door te mailen naar ons mailadres: info@verloskundigen-noordwijk.nl. Graag vermelden welke datum en met hoeveel personen je wil komen.

 

Verloskundigenpraktijk Noordwijk & Noordwijkerhout

Westeinde 94
2211 XS Noordwijkerhout
Telefoon: 071-3617777
info@verloskundigen-noordwijk.nl

Meer informatie, wij helpen je graag verder!
Neem contact met ons op Schrijf je in