Dit is een periode waarin jullie en de baby elkaar leren kennen en van elkaar genieten. Maar ook een periode waarin veel verandert. Als kersverse moeder moet je herstellen van de bevalling.

Jij/jullie moet(en) leren hoe je de baby moet voeden. Verder is het een vermoeiende periode met gebroken nachten. De kraamverzorg(st)er zal jullie veel informatie geven en jullie door de eerste periode heen loodsen.

Kraamzorg

Ongeacht waar je gaat bevallen, je krijgt altijd te maken met een kraamverzorgster. Wat doet de kraamverzorgster? Zij assisteert ons bij een thuisbevalling met bijvoorbeeld het klaarzetten en aangeven van spullen. Na de bevalling zorgt ze de eerste week voor moeder en kind. Dit houdt in dat ze de lichamelijke controles doet, zoals de hechtingen en het bloedverlies controleren bij moeder en de temperatuur en het aantal plasluiers bijhouden van de baby. Daarnaast helpt ze bij de voedingen, wat vooral bij borstvoeding natuurlijk belangrijk is. 

Kraamverzorgster

Verder geeft de kraamverzorgster uitleg over de verzorging van de baby en beantwoordt ze jullie vragen. Een kraamverzorgster is geen kraamHULP, ze hoeft niet het huishouden en de boodschappen te doen. Het enige wat ze aan schoonmaak in huis moet doen is de badkamer en het toilet, omdat dit belangrijk is voor de hygiëne van de kraamvrouw. Bij twijfel of problemen neemt ze contact op met de verloskundige. Die heeft namelijk de eindverantwoording over moeder en kind. 

Verloskundigenpraktijk Noordwijk & Noordwijkerhout

Westeinde 94
2211 XS Noordwijkerhout
Telefoon: 071-3617777
info@verloskundigen-noordwijk.nl

Meer informatie, wij helpen je graag verder!
Neem contact met ons op Schrijf je in