Als de bevalling achter de rug is dan ga je samen met je kind de kraamtijd in; dit zijn de eerste 10 dagen na de bevalling. In de kraamperiode worden jullie ondersteund door de kraamverzorgende en door ons om jullie een goede start te geven. Tevens is deze tijd er om als kraamvrouw te herstellen van de bevalling. Kraamvrouw ben je tot 6 weken na je bevalling. 

Wie doet wat?

De kraamverzorgende komt de eerste week elke dag een paar uur in huis om controles te doen, ondersteuning te geven bij de voedingen en let op dat er voldoende rust en regelmaat in huis is. Daarnaast legt ze uit hoe de baby verzorgt moet worden en beantwoordt ze vragen, zodat jullie na de kraamweek zelf weten hoe jullie de baby moeten verzorgen en waar jullie op moeten letten. 

Wij als verloskundigen zijn eindverantwoordelijk en komen meestal om de dag langs voor controles. Bij bijzonderheden neemt de kraamverzorgende dan ook contact met ons op om dit door te geven en/of te overleggen. Daarnaast doen we na een paar dagen de hielprik bij de baby. Ook zijn wij in die periode dus nog 24 uur per dag bereikbaar voor problemen bij de kraamvrouw of de baby.

Meer informatie kun je lezen in de folder ' Net bevallen '

Verloskundigenpraktijk Noordwijk & Noordwijkerhout

Westeinde 94
2211 XS Noordwijkerhout
Telefoon: 071-3617777
info@verloskundigen-noordwijk.nl

Meer informatie, wij helpen je graag verder!
Neem contact met ons op Schrijf je in