Spoedsituatie, bel 071 36 177 77
Spoedsituatie, bel 071 36 177 77

Na de bevalling komt de kraamtijd

Tijd voor kraamtijd

Als de bevalling achter de rug is dan ga je samen met je kind de kraamtijd in; dit zijn de eerste 10 dagen na de bevalling. In de kraamperiode worden jullie ondersteund door de kraamverzorgende en door ons om jullie een goede start te geven. Tevens is deze tijd er om als kraamvrouw te herstellen van de bevalling. Kraamvrouw ben je tot 6 weken na je bevalling. 

Wie doet wat?

De kraamverzorgende komt de eerste week elke dag in huis om de gezondheid van moeder en kind te controleren, te ondersteunen bij de voedingen, hygiëne te waarborgen, te zorgen voor rust en regelmaat. Daarnaast legt ze uit hoe de baby verzorgt moet worden en beantwoordt ze vragen, zodat jullie na de kraamweek zelf weten hoe jullie de baby moeten verzorgen en waar jullie op moeten letten.

Wij als verloskundigen zijn eindverantwoordelijk en komen meestal om de dag langs voor controles. Bij bijzonderheden neemt de kraamverzorgende dan ook contact met ons op om dit door te geven en/of te overleggen. Daarnaast doen we na een paar dagen de hielprik bij de baby. Ook zijn wij in die periode dus nog 24 uur per dag bereikbaar voor problemen bij de kraamvrouw of de baby.

Meer informatie kun je lezen in de folder ' Net bevallen ' en op de website Kraamzorg

Vragen tijdens je kraamperiode

Laat het ons weten

Neem contact op