Spoedsituatie, bel 071 36 177 77
Spoedsituatie, bel 071 36 177 77

Verloskundigen in opleiding

In onze praktijk ontmoet je regelmatig stagelopende verloskundigen in opleiding van de Verloskunde Academie Amsterdam, Rotterdam of Groningen. Dit zijn verloskundigen in opleiding vanaf het eerste tot en met het vierde jaar van hun opleiding. 

Goed om verloskundigen in opleiding te begeleiden

Wij begeleiden de verloskundigen in opleiding in hun leerproces tot verloskundige. De verloskundigen in opleiding lopen tijdens hun stages mee tijdens het spreekuur, de bevalling en (kraam)visites. Afhankelijk van in welk jaar van de opleiding ze zitten doen ze weinig tot veel zelf. Uiteraard blijven wij altijd eindverantwoordelijk voor de verloskundige zorg.

Wij vinden het goed om verloskundigen in onze praktijk op te leiden zodat ook de volgende generatie verloskundigen goede zorg kan bieden. Mocht je het niet prettig vinden dat er een verloskundigen in opleiding aanwezig is tijdens het spreekuur, de bevalling en/of kraamvisites, dan kan je dit altijd bij ons aangeven. 

Jana

Hallo allemaal,

Mijn naam is Jana en ik kom stage lopen bij verloskundige praktijk Noordwijk-Noordwijkerhout van 5 september t/m ongeveer 30 oktober. Ik ben verloskundige in opleiding in Amsterdam en zit nu in mijn 3e jaar. Ik vind het vak verloskunde ontzettend leuk, omdat ik ten eerste het menselijk lichaam ontzettend interessant en verwonderlijk vind. Daarnaast vind ik het fijn om aanstaand(e) ouder(s) te informeren en te helpen in de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Een hele bijzondere periode!

Ik heb voor de opleiding Verloskunde, de opleiding Academische Pabo afgerond. Ik heb tijdens deze opleiding les gegeven aan kinderen en heb ook gewerkt in de kinderopvang met pasgeborenen. Omgaan met kinderen en baby’s vind ik dus ook erg leuk. In mijn vrije tijd houd ik ervan om te volleyballen, lezen, netflixen, zeilen, kamperen en om gezellig af te spreken met vriendinnen. Tijdens mijn stage kunnen jullie mij tegenkomen bij het spreekuur en tijdens de dienst bij een bevalling en kraambezoek (uiteraard met toestemming van jullie).

Ik hoop jullie snel te kunnen zien en mochten jullie vragen hebben, spreek mij dan even aan tijdens mijn stage.

Groetjes, Jana

Interesse?

Wij helpen je graag verder

Neem contact op